15 Mayıs 2014 Perşembe

Vatandaştan tepki

Başbakan Erdoğan Soma Belediyesi çıkışında kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi... Başbakan’ı Soma’da protesto eden göstericiye tekme attığı belirtilen Başbakanlık müşaviri Yusuf Yerkel ise görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu belirtip konuyla ilgil daha sonra açılama yapacağını ifade etti...


Bu sırada bir gencin protesto sloganları attığı duyuldu. Başbakan’ın korumaları bu genci gözaltına aldı. Bunu gören başka bir genç polise tepki gösterince, belediyeye yaklaşık 200 metre uzaklıktaki grup da protestolara katıldı. Bu sırada konuşmasını bitirip aracına binen Erdoğan protestocuların bulunduğu yerde durup aracından indi. Ancak ‘Başbakan istifa’ diye bağıranlar oldu. Bunun üzerine polisler protestoculara ve gazetecilere müdahale ederek tartakladı. Bir korumanın da aracın plakasını söktüğü görüldü. Protestocular İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya da tepki gösterip üzerine doğru yürüdü. Başbakan Erdoğan bu sırada bir işyerine girip kısa süre kaldıktan sonra ayrıldı.

Özel Kalem’den tekme


Soma’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti sırasında yapılan protestolarda, genç bir vatandaş slogan attı 0Sitene Ekle Slogan üzerine gence güvenlik görevlileri müdahale ederken, Erdoğan’la birlikte Soma’ya gelen Başbakanlık Müşaviri Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel, protestocuya tekme atarken görüntülendi.
Başbakanlık müşaviri o görüntüyle ilgili konuştu
Başbakan’ı Soma’da protesto eden göstericiye tekme attığı belirtilen Başbakanlık müşaviri Yusuf Yerkel’e BBC Türkçe telefonla ulaştı ve görüntüleri sordu. Sosyal medyada dolaşan görüntülerdeki kişinin kendisi olup olmadığı iddiasına dair “Siz misiniz?” sorusuna “Evet” diyen Yerkel, “Gereken açıklamayı yapacağım. Oradan ayrıntıları takip edebilirsiniz” dedi. Açıklamayı ne zaman yapacağına dair soruya Yerkel, “En kısa zamanda” diye yanıt verdi. Söylediklerini tekrar doğrulatmak adına sorulan sorunun ardından ise Yerkel, bir yorumda bulunmadığını, ayrıntıların yarın yapacağı açıklamada bulunabileceğini söyledi. Sosyal medyada bu fotoğraf paylaşılmış, görüntüler bir hayli tepki çekmişti.

0 yorum:

Yorum Gönder