10 Eylül 2014 Çarşamba

Guinness'ten 60'ıncı yaşa özel rekorlar

Guinness Rekorlar Kitabı 60'ıncı yaşını kutluyor. Dünyanın dört bir yanında ortaya çıkan sıra dışı rekorların toplandığı kitap 60'ıncı yılı şerefine özel baskı hazırladı. Son baskıda ayrıca 2015 yılı için kabul edilen, en geniş James Bond koleksiyonundan en küçük karavana kadar ilginç ve yeni rekorlar da yer aldı. Kitabın yayımcılarından Craig Glenday, "50 binden fazla yeni rekor başvurusu aldık. İçlerinde yine oldukça sıra dışı rekorlar var" dedi. İşte Guinness Rekorlar Kitabı'nın 60'ıncı baskısında yer alacak bazı rekorlar: 

1.
EN BÜYÜK GOLF Alman Karsten Maas, dünyanın kullanılabilir en büyük golf sopasını tasarladı. 4 metre 39 santimetrelik sopa Guinness Rekorlar Kitabı'nın yeni versiyonunda yerini aldı. 

2 EN UZUN DİL 10.1 CM

ABD'li 24 yaşındaki komedyen Nick Stoeberl, dünyanın en uzun diline sahip yeni kişisi oldu. 10.1 santim dile sahip olan Stoeberl, bu rekoru 9.8 cm uzunluğundaki dile sahip İngiliz Stephen Taylor'ın elinde aldı. 

3 EN UZAĞA ATLAYAN KEDİ

Alley isimli kedi 1 metre 83 santimetreyiatlayarak dünyanın en uzun mesafeli sıçrayan kedisi unvanının sahibi oldu. 

4 PLASTİK GIDA REKORTMENİ

Japon Akiko Obata, evinde topladığı 8 binden fazla plastik sebze ve meyve ile Guinness Rekorlar Kitabı'nda dünyanın en büyük plastik gıda koleksiyoncusu oldu. 

5 AYAKLA EN UZAĞA OK ATMA

Nancy Siefker isimli sirk sanatçısı ayağıyla en uzağa ok atma rekoruyla Guinness'in özel sayısına girdi. Siefker 6 metreden hedefi vuruyor. 

0 yorum:

Yorum Gönder