11 Eylül 2014 Perşembe

Knight Online fanatikleri yarıştı

Knight Online fanatikleri yarıştı


Türkiye'nin en büyük online oyun organizasyonlarından biri olan ve 20 milyonu aşkın Knight Online oyuncusunun yakından takip ettiği “3.Klan Turnuvası” gerçekleştirildi.

Global Online Oyunların Yayıncı kuruluşu NTT Game'in yeni yıldız adayı "Kingdom Online"nin de görücüye çıktığı etkinliğe, Türkiye'nin dört bir yanından oyunseverler katılırken, 40 Bin Lira'yı aşkın ödül dağıtıldı.

Türkiye'nin en bilinen online oyunlarından olan ve 10. yılını geride bırakan Knight Online için düzenlenen Klan Turnuvalarının üçüncüsü, 31 Ağustos Pazar günü, İstanbul Fulya'daki Yapı Endüstri Merkezi'nde gerçekleşti. Türkiye'nin dört bir yanındaki her yaş grubundan oyuncuyu bir araya getiren Knight Online 3. Klan Turnuvası etkinliği, toplamda 40 bin TL'yi bulan ödüllerden pay almak isteyen 4 bin oyuncu ile 80 klanın kıyasıya mücadelesine sahne olarak, oyun severlerin sanal dünyadaki rekabet ve dostluğunu gerçek dünyaya taşıdı.

40 BİN TL DEĞERİNDE ÖDÜL DAĞITILDI

3. Klan Turnuvası Finalleri'nde ilk üçte yer alan klanlara verilen 20.000 TL'lik büyük ödülün yanı sıra turnuvada dördüncü olan klan oyuncularına da 2.000 TL değerinde oyun içi para ödülü verildi. Turnuva ödüllerinin haricinde alana giriş yapan ilk 500 oyuncuya doğrudan 7.500 TL değerinde, internet üzerinden yapılan yarışmalarda 2.000 TL değerinde ve yapılan çekilişle 7 kişiye 2.100 TL değerinde oyun içi nakit (Npoint) ödülü dağıtıldı. Knight Online'nin Global Yayıncı Kuruluşu NTT Game'nin, Avrupa ve Türkiye Operasyon Müdürü Serhan Kazar; oyun severlerle birlikte heyecan, dostluk ve rekabet dolu, eğlenceli bir gün yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: "Öncelikle 3.Klan Turnuvası'nın şampiyonu TheKiLLeDBy klanını tebrik ediyor, etkinliğimize katılan tüm oyun severlere teşekkür ediyorum. Yıl içerisinde yaptığımız bu tip organizasyonlarda oyuncularla bir araya geliyor ve dostluğa dayalı ilişkiler kuruyoruz. NTT Game olarak 2,5 yıl önce, Türkiye'de 10 yıldır oynanan Knight Online'nin yayın haklarını aldığımızdan beri, başta güvenlik sorunları olmak üzere, oyunla ilgili mevcut problemlere ciddi bir zaman ve kaynak harcadık. Yakın zamanda gerçekleştirdiğimiz 100 Bin Dolar'lık OTP (One Time Password) yatırımımız ve düzenlediğimiz turnuvalar da bunun göstergesi. Bu buluşmalar sayesinde, oyuncularımız karşılarında bir muhatap bulabiliyor; onların sorunlarını dinliyor ve bu sorunlara yönelik çözümler sunuyoruz." dedi.

Oyunun kuralı değişti

Oyunun kuralı değişti


Teknolojide kurallar değişti. Akıllı telefon ekranları kavis yaparak akıllı yanağa kavuşuyor. Akıllı gözlükler Gear VR adı verilen 430 ekran sinemaya dönüşüyor. Akıllı ocak ve bulaşık makinesi ekranı tamamen ortadan kalkıyor


Hayatımızın merkezine yerleşen pek çok yeni teknoloji akıllı ekranlarla karşımıza çıkıyor. Kolumuzda 2 inçlik dev ekranlı saat, gözümüzde sinema salonuna dönüşen akıllı gözlük, dev ekranlı telefonlarda akıllı yanağa dönüşen kavis, ocak ve bulaşık makinesinin ekranını ortadan kaldıran projektör ve yeni ekran teknolojileriyle hayatımız bir film setine dönüşmeye hazır. Almanya'nın Berlin şehrinde düzenlenen IFA Fuarı dünyanın en büyük tüketici elektroniği etkinliklerinden biri. Fuarda oyunun kuralını değiştirecek ürünlerin bir bölümünü inceleme şansı da yakaladık. Akıllı telefonlarda çok değil, bir kaç tane amiral gemisi yine fuarda yola çıktı. Ürünlerin bir kısmı henüz konsept, pazara sunulmaya hazır değil. Ancak pek çoğu bir kaç hafta içinde pazara sunulmaya hazır. 

BİLDİKLERİNİZİ UNUTUN 
"Ekran formatları oturdu" deniyordu. Oysa şimdi dev ekranlı telefonların kenarlarına akıllı yanak geliyor. "Ekran daha fazla büyümez" diye düşünüyorduk. Ancak Galaxy Note 4 ile buluşan akıllı gözlük Oculus hem 430 ekran bir sinemayı gözümüzün önüne getirdi. "Akıllanan ev aletleri dokunmatik ekrana kavuştu" diyorduk. Ancak Arçelik tasarım ekibi akıllı bir projektörle zemini kullanarak esnek, dokunmatik ekran tasarımı geliştirdi. 

AKILLI GÖZLÜK DEV SİNEMA OLDU

Sanal gerçeklikte işbirliği yapan Samsung ve Facebook'un satın aldığı Oculus Gear VR'ı ilk kez tanıttı. 175 inç büyüklüğe sahip bir sinema ekranına dönüşen Gear VR, sinema, oyun ve eğitim içeriğini bambaşka ortama taşıyor.

DEV EKRANA AKILLI YANAK
Samsung 'un kalem ve dev ekranlı telefonu Note serisinin yeni modellerinden biri de sağ kenarı küçük bir kavis alarak akıllı bir yanağa dönüşüyor. Note 4'ün farklı bir türevi Note Edge dev ekranlı telefona bilgi ekranı ve baş parmakla kolay ulaşılan kısa yol tuşu olarak tasarlanmış. Sonuçta 5.7 inçlik dev ekranda baş parmağınızla her uygulamaya kolayca ulaşmak mümkün.

PİL TÜKETİMİNDE CİMRİLİK DÖNEMİ
Oyunun kuralı cep telefonu pillerinde de değişiyor. Değişim biraz yavaş. Çünkü dev ekranlar ve pil tüketimini artıran yeni uygulamalar değişimi geciktiriyor. Samsung, Note 4 serisinde artık telefonun yarım saat içinde yüzde 50 şarj olmasını sağlıyor. Ayrıca Sony Batarya Stamina Mod özelliğiyle daha uzun eğlence keyfi sunuyor.

TELEFONLA YÜZMEYE HAZIRLANIN
Elinizde telefon varken suyla şaka olmaz sanmayın. Artık olur. Telefonların su altında sinyal alıp almadığına değil, video ve fotoğraf çekmesiyle ilgileniyorsunuz. Sony Xperia Z3 akıllı telefonuyla su altındaki macerasını üçledi. Sony'nin yeni amiral gemisi Sony Xperia Z3 en yüksek suya dayanıklılık özelliği ve uzun pil ömrü ile tüm dikkatleri üzerine topluyor.

SİRİ'NİN RAKİBİ HAZIR

Ekonomik , büyük ekranlı akıllı telefon rekabeti artıyor. IFA'da ekonomik dev ekranlı telefon rekabetine Nokia, Lumia 830 ile katıldı. 5 inçlik ekrana sahip telefon Avrupa'da 330 Euro'luk uygun fiyatıyla gelecek. 10 MP çözünürlüğe sahip kamerası da bulunan Lumia 830 yeşil, gri, portakal ve beyaz renkte piyasaya sunulacak.

AKILLI SAAT ARTIK AKILLI TELEFON
Samsung'un Gear S serisini artık akıllı telefonun SIM kartına ihtiyacı yok. Artık akıllı saat olmaktan çıkıp tek başına telefon oldu. 2 inç Amoled ekrana sahip GearS'in bildirimleri görmek için parmağınızı sola sürüklemeniz yetiyor. Uygulamalar yukarı hareketle saatin ekranına gelirken sağ tarafa akıllı pencereler geliyor.

5 FARKLI YÜZE SAHİP PC
Artık kullanıcılar sıradan dizüstü bilgisayar veya tablet beklemiyor. Yani dizüstü bilgisayarlar her ortama uyum sağlayacak esnekliğe kavuşuyor. Toshiba, esnekliğe sahip iki yeni 11.6 inç ekranlı Satellite notebook'un piyasaya sürüleceğini IFA'da duyurdu.

Jetonlu iPhone geliyor!

Apple, iPhone 6'da 2000 yıllık teknolojiyi kullanacak!

Apple, yeni akıllı telefonu iPhone 6'yı yarın açıklayacak! Fakat telefon daha gün yüzüne çıkmadan özellikleri tek tek sızmaya devam ediyor. Apple'ın yeni iPhone 6 ve iWatch'da kredi kartla ödemeye yarayan NFC (Near Field Communication) siteminde jeton teknolojisinin kullanılacağı iddia edildi. Kredi kartı gibi kullanılan telefon ve saat ile ödemeler, jeton teknolojisi ile daha güvenli olacak. Daha önce NFC ile parmak izi teknolojisinin kredi kartı yerine kullanılacağı açıklanmıştı. 

Jeton teknolojisi, sözcük, rakam ve sembollerin elektronik jetonlara dönüştürülmesine verilen isim. Daha karmaşık bir yazılıma sahip jeton teknolojisi ile müşteri kart numaraları ve bilgilerinin başka kişiler eline geçmesi önlenecek. Apple daha yeni iPhone 6'yı açıklamadan Nordstrom, Walgreens, CVS, ve Disney gibi partner şirketlerin internet mağazalarını bu teknolojiye uygun olarak güncellediklerini açıklaması iddiaları güçlendirdi. 

Jeton teknolojisi ise günlük hayatta hala kullanılan jetonlardan ilham alınarak ortaya çıkan bir teknoloji. Eski Yunan ve Roma İmparatorluğu dönemlerinden beri kullanılan jetonlar, 1800'lerde toplu taşımanın gelişmesiyle tüm dünyada oldukça yaygınlaştı.

Habertürk

Yedekleme hızını 4 kat artırdı


Sompo Japan Sigorta, teknoloji yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek yedekleme altyapısını GlassHouse Türkiye danışmanlığında EMC’nin Networker ve DataDomain çözümleriyle yeniden yapılandırdı.

Verilerinin hızla artması ve buna bağlı olarak yedekleme sürelerinin uzaması nedeniyle GlassHouse Türkiye danışmanlığında oluşturdukları yedekleme ortamını yeniden yapılandırmaya karar veren Sompo Japan Sigorta proje sonrasında önemli kazanımlar elde ederek iş sürekliliğini artırdı. Bir yıl gibi kısa bir sürede yedeklemeye konu olan verilerin yaklaşık dört kat artması doğru zamanda müdahele edildiğini gösterirken, yenilenen ortam sayesinde 24 saate yayılan yedeklemelerin, 5-8 saate düşmesi iş akışını da rahatlatarak verimli bir çalışma ortamı oluşmasını sağladı.

GlassHouse Türkiye ekibinden aldıkları hizmetlerden son derece memnun kaldıklarını belirten Sompo Japan Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Kemal Beceren, süreçle ilgili şu bilgileri verdi: 

"Hızla artan verilerin yakın zamanda bizi zor durumda bırakacağını farkederek en kısa sürede önlemimizi aldık ve GlassHouse Türkiye danışmanlığında teyp sisteminden disk teknolojisine geçerek daha korumalı bir yedekleme ortamına kavuştuk. Hızlı yedek alan, kolay ulaşılabilen, yüksek performanslı yedekleme ortamıyla çalışmalarımızı sürdürmek, bize zaman kaybı yaşatmayan daha sağlıklı bir iş ortamı sağladı." 

2008 yılından beri GlassHouse Türkiye ile çalıştıklarını ve mevcut yedekleme ortamının desteğini aldıklarını belirten Beceren, gerçekleştirdikleri bu proje ile GlassHouse Türkiye ekibine olan güven ve memnuniyetin arttığını sözlerine ekledi.

Yedekleme sürelerinin ciddi oranlarda kısalmasının şirketler için büyük önem taşıdığını belirten GlassHouse Türkiye CEO'su Emre Pekar da Sompo Japan Sigorta için yaptıkları çalışmaların sağladığı kazanımların önemini dile getirerek farklı sektörlerdeki şirketler için de benzer projeler gerçekleştirdiklerini söyledi. 

WhatsApp kullanıcılarına müjde

Ücretsiz mesajlaşma, fotoğraf, görüntü ve sesli mesaj yollama imkânları sunan Whatsapp, görüntülü konuşma özelliği üzerinde çalıştığı iddia edildi

Ücretsiz mesajlaşma, fotoğraf, görüntü ve sesli mesaj yollama imkânları sunan WhatsApp, görüntülü konuşma özelliği üzerinde çalıştığı iddia edildi. Bu haberin çeşitli internet sitelerinde yer almasına rağmen WhatsApp'tan resmi bir açıklama gelmedi.
Görüntülü konuşma imkanı sağlayan bir birinden farklı birçok program olmasına rağmen son yılların gözde application Whatsapp'ın rekor kırması bekleniyor.

İddialar doğruysa imdiye kadar görüntülü konuşma kolaylığı sağlayan birçok program olmasına rağmen WhatsApp'ın diğerlerine göre daha çok ilgi toplaması bekleniyor.

Kaynak: Hürriyet

iPhone 4 kullanıcılarına kötü haber

iPhone 4 kullanıcılarına kötü haber

Apple'ın tanıttığı iOS 8 işletim sistemi sadece iPhone 4s ve üzeri modellerde çalışacak.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yeni nesil akıllı telefonu iPhone 6'yı tanıtan Apple, iOS 8 işletim sisteminin iPhone 4'te çalışmayacağını duyurdu.

İphone 6 ile beraber kullanıcıların beğenisine sunulacak olan iOS 8, iPhone 4s ve üzeri modellere gerekli güncellemeler yapılarak yüklenebilecek.

Apple'ın son dönemde piyasaya sürdüğü iPad mini, iPad mini 2 ve 5'inci nesil iPod touch kullanıcılarının da kullanabileceği iOS 8, şimdiden Apple kullanıcıları tarafında merakla bekleniyor.

Yeni 'iPhone'lar Vodafone'la geliyor

iPhone 4 kullanıcılarına kötü haber

Apple'ın tanıttığı iOS 8 işletim sistemi sadece iPhone 4s ve üzeri modellerde çalışacak.




Haberi Dinle
Aboneler, her iki model için de 19 Eylül itibariyle www.vodafone.com.tr üzerindeki formu doldurarak avantajlı Vodafone teklifleri hakkında ön bilgi sahibi olabilecek. Vodafone Türkiye, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus kullanıcılarına, ülke geneline yayılmış hızlı 3G ağından yararlanma imkânı da sunacak.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, iPhone tarihinde devrim yaratacak yenilikler olarak gösteriliyor. 4.7 inç ve 5.5 inçlik çarpıcı Retina HD ekranlı iki modeliyle dikkat çeken yeni iPhone serisi, mobil iletişimde son teknolojileri ince ve zarif bir tasarımda buluşturuyor. Yeni iPhone'lar, eloksallı alüminyumdan yapılmış ve ekranın biçimli camıyla mükemmel uyum sağlayan kusursuz yekpare gövdesiyle göz dolduruyor. Böylece, rahat kavranabilen ve kolay kullanılabilen bir tasarımda daha büyük ekran keyfi sunuluyor. Her bakımdan daha üstün olan yeni iPhone'lar, Apple tarafından hızlı performans ve enerji verimliliği için tasarlanmış ikinci nesil 64 bit masaüstü sınıfı mimariye sahip A8 çip; gelişmiş iSight® ve FaceTime® HD kameralar; ultra hızlı kablosuz teknolojiler ve sadece bir parmak dokunuşuyla kolay ve güvenli ödeme yapma imkânı sunan Apple Pay™ teknolojisini içeriyor. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ayrıca, son teknolojiyle geliştirilen mobil işletim sistemi iOS 8 ile donatılmış bulunuyor. Yeni iPhone'lar, Mesaj ve Fotoğraflar için sunduğu yeni özellikler, QuickType™ klavyesi, yeni Sağlık uygulaması ve Aile Paylaşımı ve iCloud Drive℠ gibi özellikleriyle de kullanıcıya daha kolay, hızlı ve sezgisel bir deneyim vaat ediyor.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Vodafone Türkiye olarak başlattığımız Dijital Dönüşüm Hareketi kapsamında, dijital bağlantılı yaşamı bireyler ve kurumlar için kolay ve erişilebilir kılma stratejimiz doğrultusunda, dünya çapında mobil teknolojileri uygun koşullarda tüketicilerin hizmetine sunmak üzere aralıksız çalışıyoruz. Akıllı telefon sektörünün önemli oyuncularından Apple'ın yeni ve gelişmiş mobil teknolojilerle donattığı iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı akıllı cihaz portföyümüze katmaktan ve Vodafone Çok Satanlar Masası'nda canlı çalışan gerçek cihazlar üzerinden bizzat deneyimlenebilecek şekilde sunacak olmaktan dolayı heyecanlıyız. Önceki iPhone modellerinde olduğu gibi iPhone 6 serisini de sahipleniyor ve benzersiz teknolojisiyle dikkat çeken bu cihazları Vodafone Red avantajlarıyla sunuyoruz. Ekran büyüklüğü, görüntü kalitesi, inceliği, hızlı işlemcisi ve Yakın Alan İletişimi özelliği ile öne çıkan iPhone 6 serisinin, Vodafone Red avantajlarıyla birleştiğinde tüketicilerin mobil deneyimini eşsiz kılacağına inanıyoruz. Vodafone Türkiye olarak, öncülüğünü yaptığımız mobil teknolojilerle bireylerin hayatlarında küçük mucizeler yaratmalarına destek olmaya devam edeceğiz" dedi. 

5 milyon Gmail kullanıcısına büyük şok!

5 milyon Gmail kullanıcısına büyük şok!


Son zamanlarda güvenlik alanında darbe yiyen yiyene, şimdi de 5 milyon adet Gmail hesabının şifrelerinin çalındığı açıklandı.

Hackerlara karşı kimse rahat değil, Gmail gibi en güvenli sandığımız firmalar ve servisler bile zarar görebiliyor. Apple'ın yaşadığı iCloud ünlü fotoğrafları çalınması krizinden sonra, şimdi de bir Rus Bitcoin forumunda 5 milyona yakın Gmail kullanıcısının şifre bilgilerinin çalındığı açıklandı. Google henüz bu hack ile ilgili resmi bir yanıt vermedi.

Rus forumunda 4.93 milyon Google hesabının kullanıcı adı ve şifresinin listelendiği bir veritabanına link verilince olay ortaya çıktı. İlk bakışta, hesaplar İngiliz, Rus ve İspanyol kökenli kullanıcılara ait gibi görünüyor. Forumda yapılan yorumlara göre çalıntı hesap veritabanındaki kayıtların en azından %60'ının şu anda kullanımda ve aktif olduğu söylentisi dolaşıyor.

Henüz işlemi gerçekleştiren hackerların kim olduğu ve neden yaptıkları belli değil. Ama son zamanlarda Rusya ve Doğu Avrupa kaynaklı hack saldırılarının artışı yüzünden, haberin kaynağının bir Rus forumu olması kimseyi şaşırtmadı. Kısa bir süre önce de Rus kökenli e-posta servisi Mail.ru'nun 5 milyona yakın kullanıcı hesabının çalındığı haberleri gelmişti. Bu çalınan Mail.ru hesapları da aynı Rus Bitcoin forumuna yüklenince anlaşılmış.

Her ne kadar ülkemizdeki kullanıcıları direk etkilemiyor gibi gözükse de, yine de endişenen Google servis ve Gmail e-posta kullanıcılarının alabileceği önlemler bulunuyor. Öncelikle Gmail güvenlik ayarları içindeki çift adım onaylama (two-factor authantication) özelliğini açmalarını ve ardından da mutlaka şifrelerini değiştirmelerini öneriliyor.

EYLÜL AYININ GEZEGEN HAREKETLERİ (Filiz Özkol)

Filiz Özkol’dan Gezegen Hareketleri Yorumları

EYLÜL AYININ GEZEGEN HAREKETLERİ

24 Ağustos'ta Güneş Başak burcunda ilerlemeye başlayacak. Mantık ve detaylar gün yüzüne çıkacak. Merkür 3 eylülden sonra Terazi burcunda ilerleyecek. 6 Eylül'den itibaren Venüs Başak'ta ilerleyecek. Ev ve emlak almanın tam sırası. Özellikle demirbaş eşyalarınız değiştirmek istiyorsanız ne güne duruyorsunuz. Toprak yatırımı arsa ve benzeri yatırımlarınız size kar getirecektir. Yeni iş teklifleriniz planlı bir şekilde karşınızdaki kişilere kabul ettireceksiniz. Sosyal hayatın gündem kazanacağı bir ay olacak. Ay boyunca Satürn sorumluluk duygularınızı size hatırlatmaya devam edecek. Dengelerinizi bozmamalısınız. 20 14 Eylül de Mars yay burcunda ilerlemeye başlayacak. Hedefler ve kararlılık önem kazanacak. Fiziksel dayanıklılığınız artacak. Zihniniz daha işlek çalışmaya başlayacak ve genel anlamda sosyal bir dönem baskın olacak Ve toplumsal hayatımız önem kazanacak.

Krize imza!

Krize imza!


Ahmet Nur Çebi'nin imza seremonisinde sadece başkanın yer almasına, "Yükü ben çekiyorum, emeğimin yok sayılmasına üzüldüm" diyerek tepki gösterdiği öğrenildi

Beşiktaş'ın yeni transferleri için düzenlenen sembolik imza töreni, birbirlerine ağabey-kardeş olarak hitap eden İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi ve Başkan Fikret Orman'ın arasına kara kedi girmesine neden oldu. Çebi'nin transferlerine büyük çaba harcadığı futbolcuların imza töreninde gölgede bırakıldığını düşünerek sinirlendiği, "Yükü ben çekiyorum, emeğimin yok sayılmasına üzüldüm" diyerek tepki gösterdiği öğrenildi. Tören sonrası sinirlenerek Bodrum'a giden Çebi, son yönetim kurulu toplantısına da katılmadı. Çebi'nin gönlünün alınması için başta Metin Albayrak olmak üzere birçok yöneticinin aracı olduğu belirtildi. Kulübün tepesindeki iki ismin arasında esen soğuk rüzgarların kulübü etkilemesinden çekinen ve gerginliğin büyümesini istemeyen yöneticiler, başkan Orman'dan Çebi'yi arayarak gönlünü almasını önerdiler. Ancak Orman'ın, "Törende başkan varsa basının karşısına da başkan çıkar. Alınganlığa gerek yok" diyerek bu öneriye yanaşmadığı ifade edildi.

SALONDA VAR, MASADA YOK
Motta, Gökhan Töre, Cenk Tosun, Demba Ba ve Sosa'nın imza töreninde Başkan Fikret Orman futbolcuların yanındaydı. Törene katılan ikinci başkan Ahmet Nur Çebi ise yönetim kurulu üyeleri Mete Vardar ve Metin Albayrak ile birlikte oturmuştu.


G.Saray'ın 4. yıldız pozu Twitter'ı salladı

Yeni sezonda Süper Lig'de 20'nci kez şampiyonluğa uzanarak, 4'üncü yıldızı takan ilk takım olmayı hedefleyen Galatasaray, düzenlediği etkinlikle bu hedefini kamuoyuyla paylaştı. Başkan Ünal Aysal, teknik heyet ve futbolcuların TT Arena'da birlikte verdikleri bu poz ise sosyal medyada çok tartışıldı. İşte ünlü isimlerin Galatasaray'ın 4. yıldız pozuyla ilgili attığı Tweetler...

Kepçe kulak eğitim hayatını kötü etkiliyor

Kepçe kulak eğitim hayatını kötü etkiliyor


Kepçe kulak nedeniyle özellikle ilkokul döneminde arkadaşları tarafından alay edilen çocuklarda "kendine güven kaybı", "derslerde başarısızlık" ve "okula gitmek istememe" gibi psikolojik travmaya bağlı semptomlar görülebildiği belirtildi.
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Güven, kepçe kulağın çocukların üzerine "psikolojik yük" getirebildiğini, özellikle ilkokul döneminde arkadaşları tarafından alay edilen çocuklarda "kendine güven kaybı", "toplum içine çıkamama", "topluluk önünde konuşma zaafiyeti", "derslerde başarısızlık" ve "okula gitmek istememe" gibi psikolojik travmaya bağlı semptomlar görülebildiğini belirtti.
Güven, yaptığı yazılı açıklamada, kepçe kulak durumunun ameliyatla düzeltilebilen ve işin ehli tarafından yapıldığında kesin ve kalıcı tedavisi olabilen kulağın şekil bozukluklarından en sık görüleni olduğuna değinirken, ailelerin durumu takip edip mümkün olduğunca okul öncesi dönemde tedavi yoluna gitmelerinin çocuklar için yararlı olacağını aktardı.
Kepçe kulağın, kulak kıvrımları yeterince oluşmadığından kulakların başın her iki yanında dışarı doğru çıkık bir şekilde konumlanmasıyla oluştuğunu anlatan Güven, genetik geçişi direk olarak gösterilmemekle birlikte ailede bulunmasının çocuklarda da yatkınlık oluşturabildiğine işaret etti.
Güven, kulağın yapısını oluşturan kıvrımların temel olarak doğumdan sonra 5-6 yaşlarına kadar oluştuğunu ve rahatsızlığın genel olarak fonksiyonel veya işitsel bir bozukluğa yol açmadığını belirterek, şu bilgileri paylaştı:
"Tavsiye edilen ideal tedavi yaşı, kulak gelişiminin tamamlandığı dönem olan, ilkokula başlamadan önce 5,5-6 yaş civarıdır. Bunun nedeni ise okulda çocukların arkadaşları tarafından sosyal travmaya uğramasını engellemek ve çocuğun kendine olan güveninin kaybolmasının önüne geçilmesidir. Ayrıca erken yaşta yapılacak bir operasyon çocuklar tarafından daha rahat tolere edilebiliyor."
Plastik cerrahide kepçe kulağın kesin tedavisinin cerrahi olduğuna dikkati çeken Güven, şöyle devam etti:
"Ancak yeni doğan bebeklerde ilk bir yaşında saç bandı kullanılması da tavsiye edilir. Bant kullanılmadan da kendiliğinden düzelebilen birçok bebek bulunduğundan saç bandının kesin etkisinin olup olmadığı tam olarak saptanamamıştır. Farklı cerrahların ip ile kepçe kulak düzeltilmesi de mümkün olabilen ancak zaman içinde açılmalara yol açabilen bir yöntem de mevcuttur. Bu yöntemde kulağın arkasından iplerle kulak geriye doğru çekilmektedir. Lokal anesteziyle gerçekleştirilen bu işlemde kulak kıkırdakları yeniden şekillendirilmediği için sadece ip ile çekilen kulakta zaman içinde iplerin gevşemesi veya açılması ile rahatsızlık tekrar edebilmektedir. Bu nedenle kalıcı işlemin gerçekleştirilmesi daha çok tavsiye edilmektedir."
Güven, kulak kıkırdak gelişimi 5-6 yaşlarında tamamlandığından sonraki dönemlerde problemin kendiliğinden düzelmesinin söz konusu olmadığını vurgulayarak, "Kepçe kulak deformitesi çocukların üzerine oldukça büyük bir psikolojik yük getirebilmektedir. Özellikle ilkokul döneminde arkadaşları tarafından alay edilen çocuklarda kendine güven kaybı, toplum içine çıkamama, topluluk önünde konuşma zaafiyeti, derslerde başarısızlık, okula gitmek istememe gibi psikolojik travmaya bağlı semptomlar görülebilmektedir" ifadelerini kullandı.

1-1,5 SAATLİK BİR OPERASYON

Doç. Dr. Erdem Güven, cerrahi tedavinin genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirildiğini, daha küçük çocuklarda ise sedasyon anestezisi ile sakinleştirilip uygulanabildiğini belirterek, genellikle 1-1,5 saatlik bir operasyon olduğunu ve hastanede kalmayı gerektirmeyen günübirlik bir işlem şeklinde uygulandığını kaydetti.

Ameliyat sonrası kafa sargısının 1 veya 2 günde çıkartılarak saç bandına geçildiğini aktaran Güven, 5 yaşından itibaren her yaşta kepçe kulak ameliyatı yapılabildiğine, çocukların ameliyat sonrasında hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam edebildiğine vurgu yaptı.

10 Eylül 2014 Çarşamba

Ryse: Son of Rome'un Yeni Sistem Gereksinimleri!

Ryse: Son of Rome'un Yeni Sistem Gereksinimleri!

Ryse: Son of Rome'un PC sistem gereksinimleri değişti!

Crytek firmasının 10 Ekim tarihinde PC platformu için satışa çıkaracağı savaş oyunu Ryse: Son of Rome için geçtiğimiz birkaç gün önce PC sistem gereksinimleri resmi olarak yayınlanmıştı.

Crytek yayınlanmış olduğu bu gereksinimlerin üzerinde bir değişikliğe gitti. Yayınlanan yeni sistem gereksinimlerin de, önerilen sistem gereksinimleri konusunda daha alternatif seçenekler ile karşılaşıyoruz. Önerilen, minimum ve 4K çözünürlük için ön görülen üç ayrı parçaya ayrılan listeye aşağıdan göz atabilirsiniz. İşte Ryse: Son of Rome'un yeni sistem gereksinimleri;

Minimum Sistem Gereksinimleri

İşlemci: HyperThreading teknolojisine sahip çift çekirdekli ya da dört çekirdekli işlemci
Örnek: Intel Core i3 2.8 GHz (3220T) ya da AMD Phenom II X4 3.2 GHz (945)
Bellek: 4 GB RAM
Ekran Kartı: DirectX 11 destekleyen, 1 GB VRAM'e sahip ekran kartı
Örnek: NVIDIA GeForce GTX 560 ya da AMD Radeon HD 7770
İşletim Sistemi: 64 bit Windows (Vista, 7, 8)
Depolama Alanı: 26GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

İşlemci: Dört çekirdek ya da altı çekirdekli işlemci
Örnek: Intel Core i5 3.3 GHz (2500k) ya da AMD FX-6350 3.9 GHz
Bellek: 8 GB RAM
Ekran Kartı: DirectX 11 destekleyen, 2 GB VRAM'e sahip ekran kartı
Örnek: NVIDIA GeForce GTX 660Ti ya da AMD Radeon 260x or 7850

4K Çözünürlük İçin Önerilen Sistem Gereksinimleri

İşlemci: Dört çekirdek ya da sekiz çekirdekli işlemci
Örnek: Intel Core i7 3.5 GHz (2700k) ya da AMD FX-8350 4.0 GHz
Bellek: 8 GB RAM
Ekran Kartı: DirectX 11 destekleyen, 4 GB VRAM'e sahip ekran kartı
Örnek: NVIDIA GeForce GTX 780/ Titan ya da AMD Radeon 290x

The Sims 4'te İlginç Bir Hata!

The Sims 4'te ortaya çıkan bu hata çok konuşuluyor..

 
The Sims serisinin merakla beklenen yeni oyunu The Sims 4 bilmiş olduğunuz gibi dün (04.09) itibariyle çıkışını gerçekleştirdi ve her zaman olduğu gibi yeni hayat simülasyon oyununun korsan sürümü internete yayıldı. 
 
Birçok oyuncunun belirttiğine The Sims 4'ün korsan sürümünü oynayan oyuncular ilginç bir hata ile karşı karşıya kalıyorlar. The Sims oyununun her serisinde olduğu gibi, The Sims 4'te de karakteriniz duşa veya tuvalete girdiğinde üzerinde mozaikleşme olur. Oyun karakteriniz tekrar giyindiği zamanda bu mozaikleşme ortadan kaybolur. Fakat The Sims 4'ün korsan sürümünde bu mozaikleşme kaybolmuyor ve üstelik daha da genişleyerek oyunu oynanamaz bir duruma getiriyor. Yapımcı EA tarafından bu hata ile korsan sürümün önüne geçmek amaçlandığına dair hiçbir açıklama olmasa da, birçok The Sims 4 oyuncusu durumun bu olduğu görüşünde. The Sims 4'ün hem korsan hem de orijinal sürümünü deneyen oyuncular, yaşanan bu The Sims 4 hatasının yalnızca korsan sürümde meydana geldiğini belirtiyorlar. 
 
EA gerçekten bu hatayı korsanın önüne geçmek için düzenlediyse, gerçekten çok akıllıca bir yol izlemiş diyebiliriz.

FIFA 15'in En İyi 50 Futbolcusu Belli Oluyor!

FIFA 15'in en iyi futbolcuları..

 
Çıkışına artık sayılı günler kalan FIFA 15, bildiğiniz gibi 25 Eylül tarihinde çıkışını gerçekleştirecek. Her geçen saat çıkışına biraz daha yaklaştığımız FIFA 15 için yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor. 
 
Yapımcı EA Sports, futbol oyununun en iyi 50 oyuncusunu yayınlamaya başladı. Şu anlık bu oyunculardan sadece 41 ile 50 arasındakiler belli olmuş durumda. Her gün 10 futbolcunun açıklanacağı bu listeler, birçok sürprizi de beraberin getiriyor. FIFA 15 en iyi futbolcular listesinin, oyuncuların son bir yıllık performanslarına bakılarak hazırlandığını belirtelim. Açıklanan oyuncular arasında herhangi bir yorum veya öneri yapmak isterseniz, Facebook veya Twitter aracılığıyla #FIFA15Rating hashtag'ini kullanarak futbol oyununun yapımcılarına iletebilirsiniz.. İşte o liste;




50. Giorgio Chiellini - Juventus (Italy)
 
 
 
49. Andrea Pirlo - Juventus (Italy)
 
 
 
48. Xabi Alonso - Bayern Munich (Germany)
 
 
 
47. Iker Casillas - Real Madrid (Spain)
 
 
 
46. Cesc Fabregas - Chelsea (England)
 
 
 
45. Hugo Lloris - Tottenham Hotspur (England)
 
 
 
44. Javi Martinez - Bayern Munich (Germany)
 
 
 
43. Sergio Busquets - FC Barcelona (Spain)
 
 
 
42. Jerome Boateng - Bayern Munich (Germany)
 
 
 
41. Juan Mata - Manchester United (England)
 
 

Eylül Ayında Hangi Oyunlar Çıkıyor?

Bu ay hangi oyunlar çıkıyor?


Oyun camiasının büyük bir kesimi tarafından sabırsızlıkla beklenen yeni veya seri devam oyunları, Eylül ayında çıkışını gerçekleştiriyor.

Okulların açılmasıyla birlikte yepyeni bir döneme başlayan genç kuşakların, bu ay çıkışını gerçekleştirecek olan oyunlarla birlikte daha da moralleneceklerinden eminim.. Simülasyondan aksiyona, spordan stratejiye birçok oyun türünün çıkışını gerçekleştireceği Eylül ayı için, oyun dünyasının en bereketli aylarından biri olarak gösterebiliriz. Zaten bildiğiniz gibi yeni oyunların birçoğu her yıl Eylül ayından itibaren çıkışını gerçekleştiriyor. Eylül ayında çıkacak olan oyunların listesini sizlerle paylaşmak için oldukça sabırsızlanıyorum. Benden size tavsiye; ne yapın edin, listede gözünüze kestirdiğiniz oyunu sakın kaçırmayın!



2 Eylül

Dance Central Spotlight (Xbox One)
Runers(PC)
Stronghold Crusader 2 (PC)
Warframe (Xbox One)

5 Eylül

Dandanronpa 2: Goodbye Despair (PSV)
Dead Rising 3: Apocalypse Edition (PC)
McDROID (PC)
Pro Rugby Manager 2015 (PC)
Sherloch Holmes: Crimes & Punishment (PC, PS3, PS4, Xbox One)
Starion Tactics (PC)
The Sims 4 (PC)
Train Fever (PC)
Warriors Orochi 3 Ultimate (PS3, PS4, Xbox One, PSV)

12 Eylül

Fable Anniversary (PC)
Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution (PS3, Xbox 360)
NHL 15 (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
The Battles of King Arthur (PC)
The Walking Dead - GotYE (PS4, Xbox One)

19 Eylül

Construction Simulator 2015 (PC)
Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, WiiU)
Hyrule Warriors (WiiU)
Meridian: New World (PC)
Natural Doctrine (PS3, PS4, PSV)
Sang-Froid: Tales of Werewolves (PC)
Starpoint Gemini 2 (PC)
Theatrhythm Final Fantasy Curtain Call (3DS)
Wasteland 2 (PC)

26 Eylül

Albedo: Eyes from Outer Space (PC)
Euro Truck Simulator 2: Scandinavia (PC)
Fantasy Life (3DS)
FIFA 15 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One wii, PSV, 3DS)
Shadow Warrior (PS4, Xbox One)
Violetta: Rhythm & Music (Wii, DS, 3DS)

Batman: Arkham Knight'ın Çıkış Tarihi Açıklandı!

Batman: Arkham Knight ne zaman çıkacak?

 
Batman serisinin son oyunu olan Batman: Arkham Knight, aksiyon serisini noktalayan bir oyun olacak. Oyunun yapımcı ekibi birkaç ay önce Batman: Arkham Knight'ı 2015 yılına ertelemişti. Yeni oyunun dağıtıcılığını üstlenen Warner Bros. firması, Batman: Arkham Knight'ın yeni çıkış tarihini oyunculara duyurdu. 
 
Yeni oyun Batman: Arkham Knight, PC, Xbox One ve Playstation 4 platformları için 2 Haziran 2015 tarihinde çıkışını gerçekleştirecek. Bunun yanı sıra Warner Bros oyunun Batman: Arkham Knight Limited Edition ve Batman: Arkham Knight Batmobile Edition adında iki yeni sürümünü de duyurdu.  
 
Batman: Arkham Knight Limited Edition'da aksiyon oyununun konsept tasarımlarını gösteren oyun içi metal disk kutusu, oyunun çizgi romanı, 80 sayadan oluşan bir sanal kitap, The New 52'den üç adet skin pack ve Batman heykeli yer alıyor. 
 
Diğer bir sürüm olan Batman: Arkham Knight Batmobile Edition'da ise Batman: Arkham Knight Limited Edition paketinde yer alan tüm içerikler (Batman heykeli hariç) ve TriForce tarafından üretilen Batmobile heykeli yer almaktadır. Batmobil heykelinin ayarlanabilir olduğu ön görülüyor.
 
Bu sürümlerden Batmobile Edition'ın fiyatı Xbox One ve Playstation 4 için 169,99 Euro. Limited Edition'un fiyatı ise yine PS4 ve Xbox One için 89,99 Euro, PC için 74,99 Euro. Batmobile Edition'ın PC sürümü olmadığını da sizlere belirtelim.

NBA Live 15'ten Üzücü Bir Haber!

NBA Live 15 ne zaman çıkıyor? NBA Live 15 ertelendi mi?

 
EA Sports tarafından geliştirilmekte olan NBA Live serisi, birkaç yıldır NBA 2K serisinin gerisinde kalıyor. Fakat bu yıl çıkışını gerçekleştirecek olan NBA Live 15 ile birlikte basketbol tutkunlarını bir hayli şaşırtmak isteyen EA Sports'tan bir erteleme haberi geldi.
 
Basketbol oyununun yapımcısı EA Sports, resmi internet sitesinden yayınlanmış olduğu açık bir mektup ile birlikte NBA Live 15'in ertelendiğini açıkladı. Normalde 7 Ekim tarihinde çıkış yapacak olan oyun, ertelenmesi sonucu 28 Ekim'de çıkışını gerçekleştirecek. Yani NBA Live 15 oyunu, 2014-2015 NBA sezon başlangıç gecesinde çıkışını yapmış olacak. Oyunun yapımcısı Sean O'Brien, NBA Live 15'in son düzenlemeleri için biraz daha zamana ihtiyaç duyduklarını ve bu nedenle de yeni basketbol oyunu NBA Live 15'in ertelendiğini ifade ediyor. Umuyoruz ki bu ek süreyle birlikte oyun, sevenlerinin beklentilerini fazlasıyla karşılayabilir..
 
Bir takım söylentiler de NBA Live 15'in, önceki çıkış tarihi NBA 2K15 ile denkleştiği için ertelendiği yönünde

Manuganu 2 Oyun İncelemesi!

Bir Türk yapımı olan Manuganu 2'yi sizler için inceledik..

İsmine bakıp aldanmayın. Türk oyun yapımcısı tarafından yapılmış oyunun ilki 16 Mart 2013 tarihinde piyasaya çıkmış, bir yıl sonra oyunun ikinci serisi olan Manuganu 2’yi 26 Haziran 2014 tarihinde piyasaya sürülmüş 3 boyutlu runner tarzında bir platform oyunudur.  Oyunun yapımcısı olan grafik tasarım sanatçısı Alper Sarıkaya ilk oyunu olan Gravity Project’i 2011 yılında piyasaya sürerek adından sıkça söz ettirmişti. 

Xbox One'ın Yeni Güncellemesi Duyuruldu!

Xbox One'ın yeni güncellemesin de ne yenilikler var?

 
Geride bıraktığımız günlerde Türkiye'de de çıkışını gerçekleştirmiş olan yeni nesil oyun konsolu Xbox One'ın, Ekim ayı güncellemesi kullanıcılara duyuruldu.
 
Xbox One için yayınlanan yeni güncellemede, oyun konsolunun güvenlik açıkları yok edilirken, sosyal aktivitelerin yoğun olduğu medyaya da önem verildi. Yeni güncelleme ile bazı ülkelerde TV yayınlarına başlayacak olan Xbox One, bu güncellemeyle birlikte Belçikai Şili, Danimarka, Kolombiya, Hollanda, Finlandiya, Portekiz, Norveç, Polonya, Rusya, İsviçre ve İsveç TV yayınlarına başlayacak. Major Nelson, Snap uygulamalarının yanı sıra, resimler, oyunlar, uygulamalar ve video gibi işlemler arası geçişlerde de hızlandırma olduğunu açıkladı. Ekim ayında yayınlanacak olan yeni Xbox One güncellemesi, medya, oyun ve Chat kategorisinde yepyeni bir görünüm katacak.

Rusya'dan nükleer başlıklı füze denemesi

Rusya'dan nükleer başlıklı füze denemesi

Ukrayna krizi nedeniyle Batılı ülkelerin yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan Rusya, nükleer başlık taşıyan füze denemesi yaptı.
"Bulava" isimli füze Rusya'nın kuzeybatısındaki Beyaz Deniz'de denendi. Rusya benzer iki denemeyi daha planladığını da duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü İgor Konaşenkov, çok sayıda savaş başlığı taşıma özelliğine sahip "Bulava" füzesinin Beyaz Deniz'de bulunan "Vladimir Manomah" adlı nükleer denizaltıdan fırlatıldığını söyledi.

Nükleer başlıklı balistik füze denemesinin, denizaltının savaş sistemlerinin kontrolü programı çerçevesinde yapıldığını belirten Konaşenkov, füzenin başarılı bir şekilde ülkenin doğu ucundaki Kamçatka'da bulunan Kura poligonuna ulaştığını ifade etti.

ATOM BOMBASINDAN 100 KAT DAHA GÜÇLÜ


"Bulava" adlı 12 metrelik füze, ABD'nin İkinci Dünya Savaşı'nda Japonya'nın Hiroşima kentine attığı atom bombasından 100 kat daha güçlü olduğu belirtildi.

Rusya 6 Eylül 2013'de "Aleksandr Nevskiy" adlı nükleer denizaltıdan yaptığı 19. denemesinde başarılı olamamıştı.

Uzun süre uyku ilacı kullananda bunama riski

Uzun süre uyku ilacı kullananda bunama riski


Benzodiyazepin içeren uyku haplarının, bunama riskini yüzde 51'e kadar artırabileceği saptandı
Fransa Bordeaux ve Kanada Montreal Üniversitesi'nde görevli bilim insanları tarafından yapılan ortak araştırmada, uykusuzluk ve depresyona karşı kullanılan bazı ilaçların uzun süreli kullanımının alzheimer'a bağlı bunama riskini yüzde 51'e kadar artırabileceği tespit edildi. İçinde benzodiyazepin etken maddesi bulunan ilaçların kullanım süresinin uzunluğuna göre, riskin daha da artabileceği kaydedildi.

'EN ÇOK ÜÇ AY KULLANIN' 
1769 alzheimer hastası ile 7 binden fazla sağlıklı kişinin verilerinin incelendiği çalışmanın sonucunda bu ilaçların en fazla 3 ay kullanılması tavsiyesinde bulunuldu. 6 yıl süren araştırmanın sonuçları "The British Medical Journal" dergisinde yayımlandı. 2012 yılında American Geriatrics Society dergisinde Kaliforniya Üniversitesi'inden Profesör Kristine Yaffe ve Indiana Üniversitesi Yaşlılık Araştırma Merkezi'nden Profesör Malaz Boustani'nin birlikte kaleme aldığı bir makalede, benzodiyazepin maddesi içeren ilaçların bir listesine yer verilmiş ve beyin fonksiyonlarını bozan bu ilaçları yaşlıların kesinlikle kullanmaması gerektiği vurgulanmıştı. İngiltere'deki Alzheimer Derneği'nde görev yapan Dr. James Pickett, bu ilaçlar hakkında daha fazla araştırma yapılması gerektiğini, ancak bu ilaçlar artık yaşlı kişilere önerilmeyeceğini açıkladı. 

Dr. Öz'ün önerdiği ilaca şok cezac

Dr. Öz'ün önerdiği ilaca şok ceza


ABD'de sunduğu TV programıyla ülkenin en ünlü doktorlarından biri haline gelen Mehmet Öz'ün de tavsiye ettiği yağ yakıcı ilaç şok bir cezayla karşı karşıya kaldı. Federal Ticaret Komisyonu, yeşil kahve özü içeren hapların üreticisi olan Applied Food Sicences adlı şirkete, 3.5 milyon dolar (7.6 milyon TL) ceza kesti. Cezanın gerekçesinde ilacın zayıflattığına dair araştırmaların gerekli kriterlere uymadığı açıklandı. Hindistan'da yaptırılan araştırmaların kasıtlı olarak çarpıtıldığı belirtildi. 

Guinness'ten 60'ıncı yaşa özel rekorlar

Guinness Rekorlar Kitabı 60'ıncı yaşını kutluyor. Dünyanın dört bir yanında ortaya çıkan sıra dışı rekorların toplandığı kitap 60'ıncı yılı şerefine özel baskı hazırladı. Son baskıda ayrıca 2015 yılı için kabul edilen, en geniş James Bond koleksiyonundan en küçük karavana kadar ilginç ve yeni rekorlar da yer aldı. Kitabın yayımcılarından Craig Glenday, "50 binden fazla yeni rekor başvurusu aldık. İçlerinde yine oldukça sıra dışı rekorlar var" dedi. İşte Guinness Rekorlar Kitabı'nın 60'ıncı baskısında yer alacak bazı rekorlar: 

1.
EN BÜYÜK GOLF Alman Karsten Maas, dünyanın kullanılabilir en büyük golf sopasını tasarladı. 4 metre 39 santimetrelik sopa Guinness Rekorlar Kitabı'nın yeni versiyonunda yerini aldı. 

2 EN UZUN DİL 10.1 CM

ABD'li 24 yaşındaki komedyen Nick Stoeberl, dünyanın en uzun diline sahip yeni kişisi oldu. 10.1 santim dile sahip olan Stoeberl, bu rekoru 9.8 cm uzunluğundaki dile sahip İngiliz Stephen Taylor'ın elinde aldı. 

3 EN UZAĞA ATLAYAN KEDİ

Alley isimli kedi 1 metre 83 santimetreyiatlayarak dünyanın en uzun mesafeli sıçrayan kedisi unvanının sahibi oldu. 

4 PLASTİK GIDA REKORTMENİ

Japon Akiko Obata, evinde topladığı 8 binden fazla plastik sebze ve meyve ile Guinness Rekorlar Kitabı'nda dünyanın en büyük plastik gıda koleksiyoncusu oldu. 

5 AYAKLA EN UZAĞA OK ATMA

Nancy Siefker isimli sirk sanatçısı ayağıyla en uzağa ok atma rekoruyla Guinness'in özel sayısına girdi. Siefker 6 metreden hedefi vuruyor. 

Vougioukas, Galatasaray'da

Galatasaray Liv Hospital, Ian Vougioukas ile 1 yıllık anlaşma sağladı.
Geçtiğimiz günlerde kadrosuna Pietro Aradori, Vladimir Micov gibi isimleri katan Galatasaray Liv Hospital, şimdi de Unics Kazan takımından pivot pozisyonunda oynayan tecrübeli uzun Ian Vougioukas'ı dahil etti.

IAN VOUGİOUKAS KİMDİR?
1985 doğumlu oyuncu son olarak Unics Kazan forması giydi. Geçtiğimiz sezon Rusya temsilcisiyle Eurocup'ta finale yükselme başarısına ortak oldu ve organizasyonu 11 sayı ortalama ile tamamladı. 2011'de Panathinaikos formasıyla Euroleague şampiyonluğu yaşayan Vougioukas, daha önce Olympiakos forması da giymişti. Spanoulis, Printezis, Papanikolaou gibi isimlerin de kazandığı Yunanistan ligi en iyi genç oyuncu ödülünü 2008'de elde etti. Saint Louis üniversitesi mezunu olan oyuncu 2.11 metre boyunda olup pivot pozisyonunda görev alıyor. İspanya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda ülkesinin 12 kişilik kadrosunda kendisine yer bulmuştu.

Oyuna biz hükmedeceğiz

"Avustralya maçı zor olacak. Ancak biz kendi basketbolumuzu oynayacağız. Onların temposuna uymayıp, takım tempomuzu tutturursak, işler istediğimiz gibi gider"

2014 FIBA Dünya Kupası ikinci turunda bugün Avustralya ile karşılaşacak A Milli Basketbol Takımı'nda başantrenör Ergin Ataman, oyun planı hakkında açıklamalarda bulundu. Avustralya'nın tehlikeli bir takım olduğunu söyleyen Ataman şöyle konuştu: 

HAZIR DURUMDAYIZ
-Avustralya, Yeni Zelanda'yı andıran tarzda basketbol oynuyor. Zor maç olacak.Buraya gelirken hedefin dünyanın ilk 8 takımı arasına girmek olduğunu açıklamıştık. Hazır durumdayız. Çok tempolu basketbol oynuyorlar. Biz de ona göre önlemlerimizi alacağız. 

İKİ İSME ÖZEL TEDBİR
-Biz kendi basketbolumuzu oynayacağız. Özellikle Joe Ingles ve Aron Bynes üzerine özel tedbirlerimiz olacak. Ama bizim hedefimiz kendi oyunumuzu sergilemek. Biz onların temposuna uymayıp kendi tempomuzu tutturursak işler istediğimiz gibi gider ve sahadan galip ayrılırız. 

Vougioukas, Galatasaray'da

Galatasaray Liv Hospital, İtalyan basketbolcu Pietro Aradori'yi renklerine bağladığını açıkladı.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Galatasaray Liv Hospital, Pietro Aradori ile 1 senelik anlaşmaya varmıştır" denildi.

PIETRO ARADORI KİMDİR
1988 doğumlu İtalyan oyuncu son olarak Cantu forması giydi. Geçtiğimiz sezon Eurocup'ta mücadele eden Aradori 13,8 sayı 4,5 ribaund 2,9 asist ortalamalarıyla oynadı. Çok genç yaşta Emporio Armani ile Euroleague organizasyonuna adım atan Aradori, Biella takımında 16,7 sayı ortalamasıyla dikkatleri iyice üzerine çekip ligin 22 yaş altı en değerli oyuncusu olarak gösterildi ve İtalyanın güçlü temsilcisi Siena'nın yolunu tuttu. Prokom karşısında 33 indeks reytingine ulaşan ve kariyer rekorunu elde eden Aradori, son Avrupa Şampiyonası'nda İtalya Milli Takımı'nda yer aldı ve Türkiye potasına 23 attı. 1,94 metre boyundaki oyuncu şutör guard pozisyonunda görev alıyor.