30 Nisan 2015 Perşembe

Dünyanın En Zor Oyununun Amına Koyim Murat Abi GF

Murat Abi Dellenmek te Haklı

PENTAGON ISKALAMAYAN KURŞUN YAPTI!


ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), kendisini hedefe yönlendirerek hava ve manevra koşullarından hiç etkilenmeden tam isabet sergileyen kurşun geliştirdi.

Pentagon’a bağlı savunma alanında araştırmalar yapan ve kısa adı “DARPA” (Defense Advanced Research Projects Agency) olan kuruluş, 50 kalibrelik kurşunu başarıyla test etti.

Optik bir yol gösterici sistem ile yol alan kurşun, rüzgâr ve hedefin hareket etmesinden etkilenmeden isabet sağlıyor.


Öncelikle savaş ve çatışma bölgelerindeki keskin nişancı personel düşünülerek tasarlanan kurşun, DARPA’nın “EXACTO” adlı programınca geliştirildi.

DARPA yetkilisi Jerome Dunn, “Uzun bir süre ve asla mümkün olacağına inanılmayanı gerçekleştirdik” dedi.

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü'nün (SIPRI) raporuna göre, silah ihracatında Çin, Almanya'yı koltuğundan etti. İşte SIPRI'nin 2010-2014 dönemine ilişkin verilere göre en büyük silah ihracatçıları...

1- ABD
Pazar payı: % 31 43 milyar 876 milyon $

2- RUSYA
Pazar payı: % 27 37 milyar 383 milyon $

3- ÇİN
Pazar payı: %5 7 milyar 612 milyon $

4- ALMANYA
Pazar payı: % 4 7 milyar 387 milyon $

5- FRANSA
Pazar payı: % 4 7 milyar 304 milyon $

6- İNGİLTERE
Pazar payı: % 3 6 milyar 228 milyon $

7- İSPANYA
Pazar payı: % 3 4 milyar 102 milyon $

8- İTALYA
Pazar payı: % 3 4 milyar 30 milyon $c

9- UKRAYNA
Pazar payı: % 3 3 milyar 826 milyon $

10- İSRAİL
Pazar payı: % 2 3 milyar 345 milyon $

11- İSVEÇ
Pazar payı: % 2

12- HOLLANDA
Pazar payı: % 2

13- KANADA
Pazar payı: % 1

14- İSVİÇRE
Pazar payı: % 1

15- GÜNEY KORE
Pazar payı: % 1'DEN AZ

16- NORVEÇ
Pazar payı: % 1'DEN AZ

17- TÜRKİYE
Pazar payı: % 0.5
721 milyon $

18- GÜNEY AFRİKA
Pazar payı: % 1'DEN AZ

19- BELARUS
Pazar payı: % 1'DEN AZ

20- AVUSTRALYA
Pazar payı: % 1'DEN AZ

KELLY BROOK İTİRAF ETTİ

Ünlü olabilmek için ne yaptığını açıkladı...

İngiliz manken ve oyuncu Kelly Brook, kariyerini "kıvrımları"na borçlu olduğunu söyledi.

35 yaşındaki seksi model, Red dergisine verdiği röportajda " Başarılı olmak için sahip olduklarınızı kullanmalısınız.

Benim sahip olduğum şey ise bedenim. Yani yapabileceğim bu" diye konuştu.

Şu sıralar ABD'de bulunan ve One Big Happy adlı yapımda rol alan Brook, "kariyerinin anahtarı" olarak gördüğü bedenini formda tutabilmek için de elinden geleni yapıyor.

Bir dönem aldığı kilolarla eleştirilen Brook, çok sıkı bir egzersiz ve diyet programıyla fiziksel görüntüsünü daha da kusursuz hale getirmeye çalışıyor.











Rum ve Yunan dışişleri bakanlarından Kıbrıs açıklaması

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, KKTC'ye doğrudan uçuşların gerçekleştirilmesine imkan sağlayacak karşılıklı kabul edilebilir bir formülün bulunmasının mümkün olabileceğini açıkladı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas ise dün yaptığı açıklamada Yunanistan'ın artık Kıbrıs'ta garantör ülke olmak istemediğini belirterek, 1960 Zürih anlaşmalarından kaynaklanan Türkiye ve İngiltere'nin dahil olduğu 3'lü garantörlük sisteminin kaldırılması gerektiğini söyledi.

RUM DIŞİŞLERİ BAKANI KASULİDİS: KKTC'YE DOĞRUDAN UÇUŞLARIN GERÇEKLEŞMESİNİN YOLU VAR

Güney Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan Alithia Gazetesi "Doğrudan Uçuşların Yolu Var" başlığı altında verdiği haberinde, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis'in Rum Devlet Televizyonu'nda (RİK) yayımlanan bir programa katılarak soruları yanıtladığını ve KKTC'ye doğrudan uçuşların gerçekleştirebilmesine imkan sağlayacak bir formülün bulunabileceğini söylediğini yazdı. Habere göre Kasulidis, "Bu konuyla ilgili bazı formüller üzerinde çalışılmış olduğunu ve uluslararası hukuk çiğnenmeden ve KKTC tanınmadan havaalanının faaliyete geçmesinin yollarının bulunduğunu" iddia etti.
KKTC'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Mustafa Akıncı'nın kapalı bölge Maraş paketinde doğrudan uçuşların da yer almasının sorun yaratıp yaratmayacağının sorulması üzerine Kasulidis, "Uluslararası yasallık sağlandığı sürece hiçbir şey imkansız değildir. Bunları görüşeceğiz" yanıtını verdi. Kasulidis, "uluslararası bir havaalanının yasal olmayan bir varlığın himayesinde faaliyet gösteremeyeceğini ancak faaliyet gösterebileceği başka yollar bulunduğunu" savundu. Kapalı bölge Maraş konusunun bugün Gazimağusa'da ikamet eden kişileri de çok yakından ilgilendirdiğini ifade eden Kasulidis, "Sayın Eroğlu, kapalı bölge Maraş'ın açılması sonrasında bölge halkının evlerine dönmesi ve limanın açılmasının, Mağusa'ya sağlayacağı ekonomik faydalar ve kalkınma sebebiyle, hem bizim, hem onların tarafındaki toplumun baskısı sonucunda, kendi bölgesi olan Mağusa'da seçimi kaybetmiştir" şeklinde konuştu. Kasulidis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in açıkladığı GYÖ'lerin hazır halde bulunduğunu ve daha önce de Kıbrıs Türk tarafıyla tartışıldığını (her iki taraftan on GYÖ) ancak "günün sonunda Derviş Eroğlu'nun hiçbirini kabul etmediğini" iddia etti. Eroğlu'nun "doğal gazla KKTC'ye gelecek suyun takasını kabul ettiğini ve açılmasını kabul ettiği tek sınır kapısının ise Aplıç (Apliki) sınır kapısı olduğunu" iddia eden Kasulidis, Eroğlu'nun Anastasiadis'in sunduğu her şey karşısında olumsuz olduğunu ve bu yüzden GYÖ'leri sunmadığını savundu.
"KOCAS'IN GARANTÖRLÜK KONUSUNDAKİ AÇIKLAMASIYLA HEMFİKİRİZ"
Kasulidis ayrıca, Yunan Savunma Bakanı Nikos Kocas'ın dün Rum Başkanlık Sarayı'nda gerçekleştirilen Yunanistan-Güney Kıbrıs-Mısır zirvesi sonrasında yaptığı ve Yunanistan'ın artık garantör devlet olmak istemediği şeklindeki açıklamasını da değerlendirdi. Kasulidis, "bu görüşle hemfikir olduklarını" vurguladı.
Gazete haberinin devamında, dünkü üçlü zirve çerçevesinde Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a eşlik eden Savunma Bakanı Kocas'ın Rum Başkanlık Sarayı'nda yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın artık Kıbrıs'ta garantör devlet konumunda olmak istemediğini bir kez daha vurguladığını aktardı. Habere göre Kocas, artık garantör devletlere ihtiyaç olmadığını savundu.

Cristiano Ronaldo'dan şok tepki!

İspanya La Liga'da Real Madrid'in Almeira'yı 3-0 yendiği maça Cristiano Ronaldo damgasını vurdu

Real Madrid ve Almeira arasında oynanan maça, Cristiano Ronaldo'nun takımının attığı 3. goldeki tepkisi damgasını vurdu.

Arbeloa'nın attığı golde, İspanyol oyuncunun hemen arkasında bulunan Ronaldo'nun golü kendisinin atamaması sonrası ağlarla buluşan topa sert bir şekilde vurması kameralara yansıdı.

Twitter'da bir anda paylaşılmaya başlayan görüntü sonrası kullanıcılar, "Kendi takımının golüne bile sevinmiyor" yorumunu yaptı.

Öte yandan Madrid maçı 45'te James, 49'da Ronaldo ve 85'te Arbeloa'nın attığı gollerle 3-0 kazandı.

YASAL DOPİNG!

Thomas Vermaelen'e eşi Polly Parsons'dan tam destek

Sezon başında Arsenal'den Barcelona'ya rekor ücretle transfer olan Thomas Vermaelen sakatlığı sebebiyle yeni takımında forma giyemedi...



Moody's Yunanistan'ın notunu düşürdü

Moody's Yunanistan'ın notunu bir basamak düşererek, CAA1’den CAA2’ye indirdi.


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Yunanistan'ın kredi notunu "Caa1"den "Caa2"ye düşürdü, görünümünü "negatif"te bıraktı.
Moody's'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Yunanistan'ın notunun bir basamak düşürülerek, "Caa1"den "Caa2"ye indirildiği bildirildi.
Yunanistan'ın 6 Şubat 2015 tarihinde olası bir not indirimi için izlemeye alındığı anımsatılan açıklamada, not indiriminin temel etkenlerine ilişkin şu ifadelere yer verildi:
"Yunan hükümetinin, kreditörleriyle zamanında anlaşma sağlanıp sağlanmayacağı üzerindeki belirsizlikler artıyor. Orta vadeli finansman programında anlaşma sağlansa dahi zayıflayan ekonomisi ve kırılgan iç politik ortam nedeniyle, programın uygulanmasında önemli riskler bulunuyor."
Açıklamada, not görünümünün negatif olarak belirlenmesinde ise Yunanistan'da olumsuz tarafa eğimli politik ve finansal riskler ile ekonomik dengenin görünümü neden olarak gösterildi. Açıklamada ayrıca, Yunanistan'ın, temerrüte düşmesi durumunda Euro Bölgesi'nden çıkabileceğine işaret edildi.

E-ticaret kullanan sayısı 12 milyonu aştı!

ETİD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Orhun açıkladı




Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Orhun, Türkiye'de e-ticaret firmalarının sadece bireysel tüketicilere yönelik satışlarının 20 milyar liraya yaklaştığını belirterek, "E-ticareti kullananların sayısı 12 milyonu aştı. Buna karşın ülkemizde e-ticaretin toplam perakende içindeki oranı henüz gelişmiş ülkeler seviyesinde değil" dedi.

ETİD Yönetim Kurulu Başkanı Orhun, yaptığı açıklamada, teknolojideki gelişmelerin yardımıyla son yıllarda Türkiye'de ve dünyada internet üzerinden mal ve hizmet alım-satımının arttığını ifade etti.

Türkiye'de e-ticaretin toplam perakende içindeki oranının henüz gelişmiş ülkeler seviyesinde olmadığına işaret eden Orhun, "Türkiye'de bireysel tüketicilerin elektronik ticaret hacmi 20 milyar lira seviyesine yaklaştı. E-ticareti kullananların sayısı 12 milyonu aşmış durumda. Bu çok önemli bir hacim olmasına rağmen ülkemizde e-ticaretin toplam perakende içindeki oranı henüz gelişmiş ülkeler seviyesinde değil. Halihazırda toplam perakendenin yüzde 2'sinin altında bir hacime sahibiz. Gelişmiş ülkelerde toplam perakendenin yüzde 10'una yakın bir kısmı elektronik ticaretten sağlanmaktadır. Ülkemiz de genç nüfusu, gelişmiş finansal ve lojistik yapısıyla bu hacimlere ulaşacaktır. Kısacası elektronik ticaret hala büyük bir potansiyel barındırmaktadır" ifadelerini kullandı.

Orhun, 1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un ağırlıklı olarak elektronik ticarette kullanılan iletişime sınırlamalar ve kurallar getirdiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Yeni kanunla beraber, ticari elektronik iletiler alıcılara ancak önceden onayları alınmak kaydıyla gönderilebilecek. Alıcılar diledikleri zaman, hiçbir gerekçe belirtmeksizin ticari elektronik iletileri almayı reddedebilecek ve talebin ulaşmasını müteakip gönderici, üç iş günü içinde alıcıya elektronik ileti göndermeyi durduracak. Hizmet sağlayıcı, siparişin onaylanması aşamasında ve ödeme bilgilerinin girilmesinden önce, ödeyeceği toplam bedel de dahil olmak üzere, sözleşmenin şartlarının alıcı tarafından açıkça görülmesini sağlayacak ve elde ettiği kişisel verilerin güvenliğinden sorumlu olacak.

Söz konusu kanun sektör açısından olumlu olmasına karşın, elektronik ticaretin küçük bir kısmını kapsıyor. Elektronik ticaret ile tüm konuların tek bir kanun altında toplanması, sektöre yeni katılan firmaların uymaları gereken yükümlülüklere ulaşmalarını kolaylaştıracaktır. Kanunlarda elektronik ticaretin adının ayrı bir başlıkta geçmesi ve bununla ilgili düzenlemeler yapılması devletimizin de sektörümüze verdiği önemi göstermesi açısından gayet sevindirici bir gelişme. E-ticarette ETİD üyeleri gibi büyük firmalar güvenlik konusunda zaten önlemlerini alıyor. Veriler çok güvenli bir şekilde korunuyor ancak kanun, tüm sektörde uyulması gereken normlar getirmesi açısından önem taşıyor."

Uygulamaların Türk e-ticaret sitelerine, yabancı rakiplerine göre bariyerler getirmemesinin önemini vurgulayan Orhun, e-ticaret sitelerinin özellikle sipariş adımlarında değişiklikleri çok dikkatli yaptığını, bu nedenle yönetmeliklerin alışveriş sürecini zorlaştırmamasının çok önemli olduğunu söyledi.

Orhun, uygulanabilir, müşterinin alışkın olduğu deneyimi bozmayan yönetmelikler getirildiği taktirde e-ticaret ivmesini sürdüreceğini anlatarak, şöyle devam etti:

Yönetmeliklerle getirilen düzenlemelerin, kullanıcıların alışık olmadığı kurallar getirmesi halinde bunun negatif etkisinin olabileceğine dikkati çeken Orhun, düzenlemelerin global sektör normlarının dışında olması durumunda kullanıcıların yabancı internet sitelerine kayabileceğini ifade etti.

GLOBAL E-TİCARET 2018'DE 2 TRİLYON 500 MİLYAR DOLARA YÜKSELECEK
Araştırma şirketi e-Marketer'in dünya çapında yaptığı araştırma ve tahminlerine dayanarak yayınladığı rapora göre, e-ticaret hacminin dünya çapında 2015'te yüzde 16 artarak 1 trilyon 700 milyar dolara ulaşacak. 2016'da e-ticaret hacminin 2 trilyon dolara yükselmesi bekleniyor. 2018'de ise söz konusu rakam 2 trilyon 500 milyar dolara yükselecek. Dünyanın ikinci büyük ekonomisi Çin'in 2018 yılında global online perakende satışlarının yüzde 40'ını gerçekleştirecek ve ülkede online satışlar 1 trilyon doları aşacak.

Geçen yıl dünya çapında 1 trilyon 500 milyar dolarlık e-ticaret yapıldı. Çin ve ABD 2014'te dünya çapında e-ticaretin yüzde 55'ini gerçekleştirdi.

İNTERNETTEN YAPILAN KARTLI ÖDEME MİKTARI 2014'DE 42 MİLYAR OLDU 
Bankalararası kart merkezine göre geçen yıl Türkiye'de internetten yapılan kartlı ödeme miktarı 41,8 milyar lira oldu. Söz konusu rakamın içinde bireysel müşterilerin yaptığı harcamalar ve firmaların harcamaları da bulunuyor. Söz konusu rakam 2013 yılında 34,6 milyar lira olarak gerçekleşmişti. 2010 yılında sadece 12 milyar 88 milyon liralık hacim oluşmuştu.

Türkiye'de 14 bini aşkın e-ticaret sitesi ve 7 milyonun üzerinde kayıtlı müşterinin olduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan, E-ticaret Avrupa'nın raporuna göre Türkiye'de işletme ile tüketici arasındaki e-ticaret 2011 yılında yüzde 57,4 büyüdü. Büyüme oranı 2012 ve 2013 yılında yüzde 35'lerde kaldı. Geçen yıl ise bu oran tahmini yüzde 12,3 oldu.

2017'DE KULLANICI SAYISI 50 MİLYON OLACAK
E-Marketer'ın araştırmasına göre 2015'de dünya çapında internet kullanıcı sayısı yüzde 6,2 artarak 3 milyarı aşacak. Türkiye'deki internet kullanıcı sayısı da 44,7 milyon ulaşacak. İnternet kullanıcı sayısı 2017'de 50 milyonu aşması bekleniyor.